מרכיבים:
שלב 1 – הכנת הבצק ביד
יוצקים את הקמח לקערה, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים והמים במרכזו.
מערבבים עם מזלג כדי למזג היטב את החומרים עם הקמח. אין להוסיף מלח!
לשׁים את הבצק עם הידיים עד שהוא חלק לחלוטין ואחיד.
אם הבצק יבש מדי – מוסיפים מעט מים, אם הוא דביק מדי – מוסיפים מעט קמח. בצק מושלם אינו אמור להידבק לאצבעות.
מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח קלות.
במידת הצורך, ממשיכים ללוש את הבצק ביד וחלק אותו לחתיכות קטנות.
שלב 2 – הכנת דפי פסטה
(באמצעות מכונת פסטה ידנית Atlas 120 Classic, או מכונה חשמלית AtlesMotor. סרטוני הדגמה בתחתית הדף)
כוונו את ידית הכוונון של המכונה למספר 0, כך ששני הגלילים החלקים יהיו פתוחים לחלוטין.
הכניסו חתיכת בצק דרך הגלילים תוך כדי סיבוב המנואלה עם כיוון השעון, או לאחר הפעלת המנוע (במכונה החשמלית).
לאחר מכן, קמחו קלות את שני צידי גיליון הפסטה וקפלו אותו לשניים.
הכניסו אותו שוב דרך הגלילים החלקים מספר פעמים, עד שהפסטה ארוכה וסדירה בצורתה.
חתכו את גיליון הפסטה לשניים וקמחו כל חתיכה קלות משני הצדדים.
כוונו את ידית הכוונון ל-1 והעבירו את דף הפסטה פעם אחת בלבד.
לאחר מכן, כוונו את ידית הכוונון ל-2 והעבירו את גיליון הפסטה פעם נוספת.
לאחר מכן, כוונו את ידית הכוונון ל-3… וכך הלאה, עד שתגיעו לעובי הרצוי.
כיוון העובי המומלץ:
לרביולי – מס' 5-6.
לפטוצ'יני – מס' 6.
לטגליוליני – מס' 7.
חתכו את דפי הפסטה לרוחב, לחתיכות באורך של כ-25 ס"מ וקמחו אותן.
שלב 3 – חיתוך הפסטה
לספגטי או פטוצ'יני,
העבירו את ידית המנואלה (או את המנוע) לאביזר החיתוך שבמכונה והזינו את דף הפסטה דרך הגלילים כדי לחתוך אותו ברוחב הרצוי.
הרימו את הבצק החתוך עם מקל והעבירו למתקן הייבוש (Tacapasta).
הפסטה מתייבשת תוך כשעה-שעתיים (בהתאם לטמפרטורה וללחות) ולאחר מכן ניתן לאחסן אותה במיכלי מטבח מתאימים.
להכנת רביולי,
הכינו מראש את המלית המועדפת עליכם.
מלאו את דפי הפסטה המרודדים באמצעות המגש הקלאסי להכנת רביולי, או באמצעות האביזר להכנת רביולי המתחבר למכונת הפסטה.
את הרבליולי יש לבשל מיד לאחר הכנתם, בכמות גדולה של מים רותחים מומלחים.
טיפים:
אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר.
אין להוסיף מלח לבצק.
לנקות את הגלילים של המכונה על ידי הכנסת בצק קטן ביניהם.
אין לשמור פסטה מיובשת תוצרת בית יותר מחודש אחד.
ניתן להקפיא פסטה חתוכה טריה, אבל תמיד לצרוך אותה בתוך חודש אחד.
את הפסטה מבשלים בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר מים על כל 1/2 ק"ג פסטה).
אביזרים נוספים להכנת כיסונים:
חותמת בצק עגולה 6 ס"מ.
חותמת בצק מרובעת 7 ס"מ.
מכשיר להכנת כיסוני בצק 7.2 ס"מ.
מכשיר להכנת כיסוני בצק 10.5 ס"מ.